Συζητώντας με την Γεωργία Αντζουλάτου

Η πρωτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Γεωργία Αντζουλάτου, συνομιλεί με την Κατερίνα Φωτιάδου από το Vision Network Athens.

1) Η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη σου επιλογή; Πώς και γιατί την επέλεξες; Τι προσδοκάς;

Ναι, η Γερμανική Φιλολογία ήταν η πρώτη μου επιλογή. Όταν ήμουν 6 χρονών ταξίδεψα με τους γονείς μου στη Γερμανία για να επισκεφτούμε συγγενείς μας στην Ιένη. Άκουσα τη γλώσσα και ρώτησα τους γονείς μου αν θα μπορούσα να μάθω κι εγώ γερμανικά. Το ίδιο κιόλας καλοκαίρι ξεκίνησα να μαθαίνω τη γλώσσα, γράφτηκα σε γερμανικό δημοτικό σχολείο και αγάπησα τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα. Το όνειρό μου ως παιδί και ως ενήλικας πλέον είναι να γίνω καθηγήτρια Γερμανικών και προσδοκώ να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.

2) Μετά το τέλος του πρώτου εξαμήνου και της πρώτης εξεταστικής μήπως άλλαξες γνώμη; Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

Όχι, η γνώμη μου δεν άλλαξε καθόλου. Το όνειρό μου παραμένει το ίδιο και η αγάπη μου για τα γερμανικά έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Η καθημερινή επαφή με τη γλώσσα και με ανθρώπους οι οποίοι τρέφουν την ίδια αγάπη για τα γερμανικά, μου επιβεβαιώνει καθημερινά το γεγονός ότι βρίσκομαι στην ωραιότερη περίοδο της ζωής μου.

3) Στην πρώτη εκδήλωση του VNA πρόσφερες πολύτιμη εθελοντική εργασία. Θα το ξανάκανες; Μίλησέ μας γι’ αυτή την εμπειρία.

Αν μου δινόταν η ευκαιρία σίγουρα θα το ξανάκανα. Το Vision Network Athens είναι ένα αξιοθαύμαστο σωματείο που απευθύνεται στους λάτρεις της γερμανικής κουλτούρας. Προωθεί την ένωση της γερμανικής και ελληνικής κουλτούρας. Η εθελοντική εργασία για το VNA ήταν μια εξαιρετική εμπειρία.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ, καλή συνέχεια, καλό δρόμο στο ταξίδι της φοιτητικής ζωής!