«Με τα κιάλια του Vision στραμμένα στις ευρωεκλογές»

1. 30 λέξεις για μένα

Επέλεξα και χαίρομαι που είμαι εκπαιδευτικός. Μαθαίνω μαζί με τους μαθητές μου και για τους μαθητές μου. θα ήθελα να συμβάλω στη δημιουργία ενεργών πολιτών που απολαμβάνουν τη γνώση.

2. Τι οραματίζομαι για την Ευρώπη του αύριο

Οραματίζομαι την Ευρώπη όπου θα γίνονται σεβαστές οι αρχές της δημιουργίας της ΕΕ, η κουλτούρα των πολιτών της, οι αξίες της Δημοκρατίας, της Ισονομίας, της Αλληλεγγύης.

3. Ποια από τις μεγάλες προκλήσεις της ΕΕ θα έθετα ως προτεραιότητα υπό το πρίσμα της επαγγελματικής ιδιότητάς μου

Την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που δίνονται στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς των κρατών-μελών και κυρίως της Ελλάδας, ώστε να εμπεδωθεί η ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη σε όλους τους νέους.

4. Πως μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να υποστηρίξει την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μέσα από προγράμματα συνεργασίας Δήμων ή Περιφερειών των κρατών-μελών όπου θα μοιράζεται γνώση και μέθοδοι μεταξύ αυτοδιοικητικών οντοτήτων. Στόχος η εμπέδωση του ανήκειν στην ΕΕ, η αξιοποίηση της εμπειρίας του άλλου και η βελτίωση των δεξιοτήτων

5. Τι θα έλεγα σε έναν νέο προκειμένου να τον πείσω να ψηφίσει

Ότι η ψήφος δεν είναι υποχρέωση, αλλά δικαίωμα των πολιτών ενός ευνομούμενου, δημοκρατικού κράτους. Ότι ο ενεργός πολίτης διαμορφώνει το πολιτικό τοπίο. Ότι “το μέλλον δεν θα ‘ρθεί από μονάχο του, έτσι νέτο σκέτο, αν δεν βάλουμε χέρι κι εμείς”.

#renapoliti #thistimeimvoting #dimoskifissias #enotikiprotovoulia #sandypatrinou #europeanissues@vna #vision4europe #EUandME

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *