«Με τα κιάλια του Vision στραμμένα στις ευρωεκλογές»

Εκπαιδευτικός γερμανικής γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο 13ο Γυμνάσιο Αθήνας. Συνολικά έχω εργαστεί επί 21 συναπτά έτη σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Αττικής. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά.

2. Τι οραματίζεστε για την Ευρώπη του αύριο;

Οραματίζομαι μια Ευρώπη ανθρώπινη, δημοκρατική, μια Ευρώπη των λαών, της ανεκτικότητας, των ίσων ευκαιριών. Με γνώμονα τις κοινές μας ευρωπαϊκές αξίες, με έμφαση στην παιδεία, στον πολιτισμό και στην κοινωνική πολιτική.

3. Ποια από τις μεγάλες προκλήσεις της ΕΕ θα θέτατε ως προτεραιότητα υπό το πρίσμα της επαγγελματικής ιδιότητάς σας;

Σχολεία ανοικτά στην κοινωνία, που θα αποτελούν χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Με ανοικτούς ορίζοντες, καινοτόμα προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του σύγχρονου μαθητή, με έμφαση στη γλωσσομάθεια και τη συμμετοχή σε κοινά ευρωπαϊκά έργα. Ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα, ειδικότερα σε ότι αφορά την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια.

4. Πώς μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να υποστηρίξει την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να υλοποιηθούν σημαντικές δράσεις. Η τοπική κοινωνία γνωρίζει καλύτερα τις άμεσες ανάγκες και χρειάζεται μια δημοτική αρχή που θα λειτουργεί ευέλικτα, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Οι μικρές συνεχείς παρεμβάσεις στη γειτονιά μας, στα σχολεία μας, στους χώρους άθλησης και στις υποδομές αποτελούν εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό προσβλέπουμε στη συνεργασία με δήμους σε άλλα κράτη-μέλη ώστε να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσία και να διεκδικήσουμε συντονισμένα τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη των φορέων.

5. Τι θα λέγατε σε έναν νέο προκειμένου να τον πείσετε να ψηφίσει;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κοινό μας σπίτι, η μεγάλη κοινή μας πατρίδα, στην οποία κατοικούμε περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι. Τα σημαντικότερα κέντρα αποφάσεων, με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας, είναι στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θεωρώ ότι η ψήφος σου στις ευρωπαϊκές εκλογές είναι πιο σημαντική από κάθε άλλη, διότι μπορεί να επιφέρει εξελίξεις σε μια πολύ ευρύτερη κλίμακα. Ενημερώσου για τις θέσεις και τα προγράμματα των ευρωπαϊκών κομμάτων, στα οποία εντάσσονται και τα κόμματα κάθε κράτους-μέλους και στήριξε με την ψήφο σου τους υποψήφιους για το ευρωκοινοβούλιο που θεωρείς ότι μπορούν να σε εκπροσωπήσουν καλύτερα.

#assimakiskonstantopoulos #thistimeimvoting #dimosilioupolis #synergoimetinilioupoli #europeanissues@vna #vision4europe #EUandME

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *