«Με τα κιάλια του Vision στραμμένα στις ευρωεκλογές»

1. 30 λέξεις για σας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Κρέφελντ

2. Τι οραματίζεστε για την Ευρώπη του αύριο;

Η Ευρώπη περνάει κατά τη γνώμη μου μία μεγάλη κρίση αξιών και αξιοπιστίας. Προσωπικά οραματίζομαι μία Ευρώπη ανθρωποκεντρική, μία Ευρώπη, στην οποία το Ευρωκοινοβούλιο θα δίνει κατευθυντήριες γραμμές και παροτρύνσεις στα κράτη-μέλη και όχι εντολές.

Μία Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζών.

Μία Ευρώπη της ευημερίας και όχι της φτώχειας και της ανθρώπινης εξαθλίωσης.

Οραματίζομαι μία Ευρώπη ίσων δικαιωμάτων ανεξαρτήτου φύλου και χώρας καταγωγής.

Μία Ευρώπη όπου όλα τα παιδιά των κρατών-μελών θα έχουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες για το μέλλον.

Μία Ευρώπη μίας και όχι δύο ταχυτήτων.

Οραματίζομαι μία Ευρώπη ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των κρατών-μελών, χωρίς διαχωρισμούς ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της εκάστοτε χώρας.

Οραματίζομαι μία Ευρώπη που θα βάλει φρένο στο επικίνδυνα αυξανόμενο κύμα των Νεοναζί.

Κλείνοντας, οραματίζομαι ένα Ευρωκοινοβούλιο που σέβεται τα Εθνικά Κοινοβούλια και τη λαϊκή κυριαρχία του κάθε Ευρωπαϊκού Μέλους.

3. Ποια από τις μεγάλες προκλήσεις της ΕΕ θα θέτατε ως προτεραιότητα υπό το πρίσμα της επαγγελματικής σας ιδιότητας;

Θα ξεκινήσω με την ιδιότητά μου ως εκπρόσωπος της Griechenlandhilfe.Η συνεχής αυξανόμενη ανεργία και τα υψηλά ποσοστά κοινωνικών ομάδων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, κυρίως στη Νότια Ευρώπη, θα φέρουν την Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμέτωπη με μεγάλες δυσκολίες, καθώς δεν είχε προβλεφθεί κατά τη γνώμη μου το μέγεθος του προβλήματος.

Το μεταναστευτικό είναι επίσης μείζον θέμα, καθώς το κύμα που έφτασε στην Ευρώπη, ήταν πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο με αποτέλεσμα πολλές χώρες-μέλη να μη μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πίεση. Μη παραλείποντας το μέγιστο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Απέναντι σε όλα αυτά θα πρέπει να αντεπεξέλθει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να επικρατήσει ηρεμία και ειρήνη.

Ως δημοσιογράφος θα αναφερθώ στον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Βασικές προτεραιότητες στον τομέα αυτόν είναι η:

Ίση μεταχείριση και απαγόρευση των διακρίσεων, προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη μείωση της παιδικής φτώχειας, την προώθηση της ισότητας των φύλων και της ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου και της προσβασιμότητας.

Ως εκπαιδευτικός θα σταθώ στον ίδιο τομέα τονίζοντας πως στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να είναι:

Η Ενίσχυση της θέσης των νέων και αύξηση της συμμετοχής τους, μεταξύ άλλων, προωθώντας το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης που προσφέρει ευκαιρίες να αποκτήσουν εμπειρία σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον, να αναπτύξουν ικανότητες και να συνεισφέρουν στην κοινωνία.

Ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τονίσω πως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η εξασφάλιση της τόσο της παγκόσμιας όσο και της Ειρήνης εντός των συνόρων της ΕΕ.

4. Πως μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να υποστηρίξει την ιδέα της ΕΕ;

Κύριο μέλημα τόσο της Περιφερειακής όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι η δημιουργία αρμόδιου τμήματος ή αρμόδιας ομάδας ατόμων, ώστε να υπάρχει εποικοδομητική συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της ΕΕ και φυσικά να εκμεταλλεύονται δίκαια και στο έπακρο όλα τα Ευρωπαϊκά κονδύλια που δικαιούται η εκάστοτε Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

5. Τι θα λέγατε σε έναν νέο προκειμένου να τον πείσετε να ψηφίσει;

Στην εποχή μας δυστυχώς παρατηρείται μεγάλο ποσοστό αποχής στις εκλογές κυρίως από νέους ανθρώπους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το ζήτημα δεν είναι τι θα του έλεγα εγώ προσωπικά, αλλά πως θα καταφέρουν τα εκάστοτε κράτη να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των νέων.

Να τους δημιουργήσουν οράματα για το μέλλον, να τους παρέχουν μία αξιοπρεπή ζωή και ένα αξιοπρεπή μισθό, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Όταν ένας νέος άνθρωπος δε βλέπει μπροστά του καμία ελπίδα να ζήσει ανάλογα με τους κόπους του, να εκπληρώσει τους στόχους και τα όνειρά του, ότι και να του πούμε εμείς οι μεγαλύτεροι δεν ωφελεί.

Εάν παρόλα αυτά έπρεπε να συμβουλέψω κάποιον νέο να ψηφίσει, θα του τόνιζα κυρίως το δικαίωμά του ως πολίτης στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας, το δικαίωμα στη συμφωνία ή αντίρρηση στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα και το δικαίωμα να ακουστεί η φωνή του. Εκεί θα επικεντρωνόμουν. Σε ουδεμία περίπτωση δε θα προσπαθούσα να πείσω έναν απελπισμένο και απογοητευμένο νέο να ψηφίσει, γιατί έτσι αρμόζει. Θα τον έστρεφα προς τα δικαιώματά του ως ενήλικα πολίτη.

#mariamoschou #perifereiaepirou #orizontesepirou #thistimeimvoting #europeanissues@vna #vision4europe #EUandME

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *