Η Χριστίνα Σεραφείμ γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη όπου επικεντρώθηκε στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα και άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή της: παντρεύτηκε, έγραψε διδακτορική διατριβή με θέμα το νάρκισσο και τις μοιραίες γυναίκες. Στο θεσσαλονικιώτικο γραφείο της απελευθερώνει τους συνομιλητές της από «εξαρτήσεις σαλονιού», όπως είναι το κάπνισμα και η πολυφαγία.

Η Χριστίνα Σεραφείμ σε 30 λέξεις

Συγκριτολόγος, μητέρα, λάτρης της συγγραφής και της μαύρης σοκολάτας, ερωτευμένη με την ανάγνωση και τις λέξεις, δια βίου μαθήτρια, κιναισθητική, ρομαντική, κολυμβήτρια, λάτρης της ελευθερίας και της μεσογειακής διατροφής, ερωμένη του συζύγου της, τελειομανής επιστήμονας, coach αυτοβελτίωσης, φαν αυτοβοήθειας και αυτοπειθαρχίας, Ελληνίδα.


Όλοι οι άνθρωποι – πλούσιοι, φτωχοί, υγιείς, ασθενείς, αυτοί που αγαπάνε και αυτοί που μισούνε – έχουνε το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης. Την ανάγκη της προσωπικής ανάπτυξης. Της εξέλιξης. Της ανανέωσης. Μερικοί ξεκινάνε μια καινούρια ζωή αγοράζοντας ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο· άλλοι αγοράζοντας ένα νέο ζευγάρι παπούτσια ή πηγαίνοντας στο κομμωτήριο αλλάζοντας κούρεμα. Εμείς, ξεκινάμε με το ΛΟΓΟ. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι η σπουδαιότερη κίνηση που έχετε κάνει εδώ και καιρό για να λύσετε αυτό που θεωρείτε πρόβλημά σας: ΤΟ ΒΑΡΟΣ. Το λάθος που κάνατε ως τώρα είναι το ίδιο που κάνει και η μισή ανθρωπότητα στην προσπάθειά της να λύσει ένα πρόβλημα: λειτουργεί παρορμητικά και δίχως καμία στρατηγική. Συνήθως – όταν αναζητάμε την αλλαγή – ξεκινάμε από έξω προς τα μέσα. Μας ενδιαφέρει, δηλαδή, κυρίως να εξαλείψουμε το σύμπτωμα, να το κάνουμε να μην φαίνεται και όχι να εξερευνήσουμε το αίτιο. Η κίνηση που θα κάνουμε εδώ μαζί σε αυτό το βιβλίο αρχίζει από μέσα μας και πάει προς τα έξω. Η πραγματική αλλαγή ξεκινάει εκ των έσω.

Επιμέλεια: μη κερδοσκοπικό σωματείο  Vision Network Athens
Vision Network Athens facebook @Flash.gr

https://www.flash.gr/culture/1741404/psyxologia-kai-eksartiseis-saloniou?fbclid=IwAR30KCFvcx9RR0H8H-E-YciHdNmzGbCXwJ5QKSfqebLHS1bLPSymLAMWY64

Share and Enjoy !

0Shares
0 0