Διαβάζουμε Παρέα

Το VNA συμμετέχει στην εκδήλωση “Διαβάζουμε Παρέα” με αναγνώσεις γερμανόφωνων βιβλίων. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την εκδήλωση.

Το Διαβάζοντας Μεγαλώνω γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γραμματισμού με μεγαλόφωνες αναγνώσεις παιδικών βιβλίων σε 10 γλώσσες. Οι αναγνώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό, σε επτά ειδικά διαμορφωμένα σημεία, στο γρασίδι κάτω από τα δέντρα, αλλά και στα φιλόξενα αμφιθέατρα της Βρεφική-Νηπιακή Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων/Toddlers’ Library of Athens και της Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων/Children’s Library of Athens που στεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα του Πάρκου.

Οι εθελοντές αναγνώστες προέρχονται από τη μεγάλη και εξαιρετικά δραστήρια κοινότητα των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την διασφάλιση του δικαιώματος των παιδιών στην Ανάγνωση και στη Γνώση και ανάμεσα τους βρίσκονται συγγραφείς και εικονογράφοι, παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί, βιβλιοθηκονόμοι και επαγγελματίες υγείας, αλλά και άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε άλλους χώρους. Τα βιβλία που θα διαβάσουν είναι εκείνα που οι ίδιοι αγαπούν να μοιράζονται με τα παιδιά.

Οι αναγνώσεις στα ελληνικά θα γίνονται σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ οι αναγνώσεις στα αγγλικά, τα αλβανικά, τα αραβικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα γεωργιανά, τα ουκρανικά, τα φαρσί και τα φιλιππινέζικα θα έχουν περιορισμένη χρονική διάρκεια.

Οι αναγνώστες που προτιμούν να διαβάσουν μόνοι, με την οικογένεια ή με την παρέα τους, θα έχουν στη διάθεσή τους δύο υπαίθριους χώρους με παιδικά βιβλία σε διάφορες γλώσσες, καθώς και τα βιβλία των παιδικών βιβλιοθηκών για ανάγνωση εντός του χώρου ή/και για δανεισμό εφόσον διαθέτουν (ή αποκτήσουν εκείνη την ημέρα) κάρτα μέλους.

Οι αναγνώσεις θα ξεκινήσουν στις 17.00, εκτός από την ανάγνωση στα φαρσί που θα ξεκινήσει στις 16.00.

Οι βιβλιοθήκες θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 16.00 έως τις 20.30, ενώ τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και χαριστικό παζάρι παιδικών βιβλίων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί μετά τη δύση του ηλίου με συναυλία της Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας EUROPE READS του ευρωπαϊκού δικτύου EURead και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου ΟΣΔΕΛ – OSDEL.

Οι αναγνώσεις στις άλλες γλώσσες θα γίνουν με τη συνεργασία

του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών Greek Forum of Migrants – Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και των οργανώσεων-μελών του: Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής United African Women Organization Greece/Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής και Σύλλογος Νιγηριανών Γυναικών Ελλάδος Nigerian Women Organisation, Athens-Greece (αγγλικά), Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα Federata Shoqatave Shqiptare Greqi (αλβανικά), Στέγη Σύρων Ελλάδας البيت السوري في اليونان Στέγη Σύρων Ελλάδας (αραβικά), Κονγκολέζικη Κοινότητα της Ελλάδας Communauté congolaise de Grèce(γαλλικά), Πολιτιστικό Κέντρο «Καύκασος» CAUCASUS-Cultural Centre /ათენის კულტურის ცენტრი «კავკასია»(γεωργιανά), Κέντρο Ενίσχυσης και Προβολής Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Trembita» «Center for Support and Development of Cultural Heritage “trembita”» (ουκρανικά) και Κοινότητα Αφγανών στην Ελλάδα Afghan M&R Community in Greece. اتحادیه افغانهای مهاجر و پناهنده مقیم یونان (φαρσί), της Ένωσης Φιλιππινέζων Kasapi Hellas (φιλιππινέζικα και αγγλικά), του Goethe-Institut Athen και του σωματείου Vision Network Athens (γερμανικά).

Δείτε το πρόγραμμα

στα ελληνικά http://www.diavazontas.org/gr-prog.pdf

και στα αγγλικά http://www.diavazontas.org/en-prog.pdf

Ο χάρτης με τα σημεία ανάγνωσης

στα ελληνικά http://www.diavazontas.org/gr-map.pdf

και στα αγγλικά http://www.diavazontas.org/en-map.pdf